Sakarya'nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Sakarya Balkan Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinliklerin bir parçası olarak, tüm Rumeli ve Balkan Derneklerinin katılımıyla gerçekleşen bir Balkan Kültürü şöleni düzenlendi. Bu renkli etkinlikte Balkan ülkelerinin mutfaklarından lezzetler, geleneksel yemekler ve yöresel kıyafetler Sakaryalılarla buluştu.

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, etkinliğe katılan Balkan misafirlerine hediyeler takdim ederek, etkinliği Balkanlar'dan gelen misafirlerle bir araya gelmenin büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek karşıladı. Yüce, Balkan göçmenlerinin ve Sakaryalılar arasında yüzyıllardır devam eden kültür, gelenekler ve kardeşlik ilişkisini vurguladı.

Sakarya'da Balkan Kültür Şöleni düzenlendi

Sakarya Belediye Başkanı, etkinlik alanında kurulan stantları tek tek ziyaret etti, Balkan yemeklerini denedi ve yöresel kıyafetleri inceledi.

Yüce şunları dile getirdi: "Kültürel ve tarihi ortaklığımızla Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Düzenlediğimiz Sakarya Balkan Günleri Programı kapsamında pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Kültürel öğelerin sergilendiği stantlarda misafirlerimiz ve hemşerilerimizle hasbihâl ettik. Kardeşliğimizin kuvvetlendiği, iş birliklerimizin arttığı Sakarya Balkan Günleri çalıştayımız kapsamında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Tarihi, kültürel ortaklığımız olan Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle birliğimizi sağlamlaştırmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Sakarya'da Balkan Kültür Şöleni düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Balkan Buluşması" organizasyonu kapsamında, 3 gün boyunca Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Sancak, Preşeva ve Batı Trakya gibi ülkelerden gelen misafirler Sakarya'da ağırlandı. Sakarya, 72 farklı milletten insanın yaşadığı ve Balkan göçünün yoğun olduğu bir şehir olarak, Balkanlar'dan gelen misafirleri ağırlayarak yeni dostluk köprüleri kurdu.