Hendekhaber.com.tr yaklaşık 13 yıldır etkin yayın faaliyeti gösteriyor ve yerel gündemin nabzını tutuyor.

Hendekhaber.com.tr yerel habercilik alanında güncel gelişmeleri anında aktarıp halkın haber alma ihtiyacını karşılıyor. Hendekhaber.com.tr ; Hendek, Sakarya, Türkiye, Dünya, Sağlık, Spor, Magazin, Teknoloji ve Sizden Gelenler başlıkları altında yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası gündemi anında aktarıyor. Haber, haber metninin yanı sıra fotoğraf ve videolarla da zenginleştirilip daha anlaşılır kılınıyor.

Hendekhaber.com.tr basın meslek ilkeleri gereğince herhangi bir kuruma ya da siyasi oluşum ile sermaye grubuna ait olmayıp tamamen bağımsız bir haber sitesidir. Aynı zamanda herhangi bir çevre ya da oluşuma yakın durmak için sansür, otosansür ya da haberciliği öteleyip haber biçemi üzerinden reklamcılık uygulamıyor. Zira gazeteceliğin diğer bütün mesleklerden ayrılan belirleyici yönü göz ardı edilmemektedir; “Evrensellik”

Hendekhaber.com.tr haberleri masa başında kurgulanarak değil; sokaktan, halktan, bizzat hayatın içinden oluşturuluyor. Edinilen bilgiler ve doğrudan doğruya tanık olunan olaylar haber yazım kuralları dahilinde işlenmek dışında hiçbir şekilde yorumlanmaya ya da öznelliğe kurban edilmiyor.

Gazeteciliğin demokrasi mücadelesinde yargı, yürütme ve yasama ilkelerinden sonra dördüncü güç olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile hareket ediliyor. Bu bilinç ve sorumluluk dahilinde de sadece gazetecilik faaliyetlerinin yerine getirilmesi değil; memleketin gelişmesi ve halkın hak ile muhalefet mücadelesine katkı sunulmaya çalışılıyor.

Hendek Haber HakkındaHendekhaber.com.tr resmi ya da özel herhangi bir kurumun taraftarı, sempatizanı ya da üstü kapalı sözcüsü değil; bizzat onlar üzerinde baskı aracıdır.

Gazeteciliğin evrensel ilkeleri ile varoluşsal etik değerleri çerçevesinde hareket eden hendekhaber.com.tr Türkçe’nin doğru kullanılması noktasında da özel bir hassasiyete sahiptir. Yabancı sözcüklerden arınmış duru ve öz Türkçe kullanmak temel düsturdur. Bunun yanı sıra sözcüklerin doğru yerde kullanılması, doğru yazılması ve anlatım bozukluklarına yer verilmemesine özellikle dikkat edilmektedir. Zira dilde yozlaşma ve bozulma ahlaki ve kültürel yozlaşma ile savrulmayı beraberinde getirir. Bu da bir bütün olarak ulusal benliğin savrulması anlamına gelir. Bu nedenle Hendekhaber.com.tr haberi okutabilmek ve takipçi kazanabilmek için haberi sansasyonelleştirmek suretiyle Türkçe’nin yapısıyla oynayan, yabancı kelimeleri meslek diline sokan ana akım medyanın da karşısındadır.

Bütün bunların yanında Hendekhaber.com.tr etkin gazetecilik faaliyetleri dışında “medya danışmanlığı”, “web tasarım”, “kurumsal kimlik” ve “sosyal medya” desteği ve hizmeti sunan Hendeknet Dijital Reklam ajansı olarak güçlü bir kadroya sahiptir.