Kutlama törenine, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Türk Bayrağı göndere çekildi.

Hendek'te Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı-3

Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, yaptığı konuşmada, bu özel günün önemine vurgu yaparak, Muhtarlar Günü'nün Türk demokrasisindeki temel bir taş olduğunu belirtti. Muhtarların köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir aracı olduğunu ve katılımcılığın sağlanmasında kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Hendek'te Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı-2

Yağlı ayrıca, tarihi kökleri göz önüne alarak muhtarlığın 194 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Muhtar, demokrasisinin temel taşıdır." sözünü hatırlatarak, muhtarların ülkenin demokratik yapısının sağlam bir temelini oluşturduğuna vurgu yaptı.

Hendek'te Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı-4

Programın sonunda, Muhtarlar Günü'nün Türkiye Cumhuriyeti Mührü'nden aldığı gücü vurgulayarak, geçmiş muhtarların anısına rahmet dileyen Yağlı, tüm muhtarları ve meslektaşlarını tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.