Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü'nde, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Üretim ve Pazarlamada Barkod Uygulamaları" eğitimi, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı Adem Uzun'un eğitmenliğinde gerçekleştirildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ Başkanlığında, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Turgut Duran, Şube Mühendisleri Ayhan Arat ve Fatih Dursun ile Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 Orman İşletme Müdürlüğünden Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Depo Memurları ve diğer ilgili personelin katılım gösterdiği eğitim, 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti.

Ağaçların Ölçülmesi konusunda eğitim gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, barkod uygulamalarının teorik ve pratik aşamalarına odaklanıldı. "Maktada Barkod'un Çakılması, Okutulması, Tablete Aktarılması, Sevk İrsaliyesi Oluşturulması, Nakliyatın Yapılması ve Depoda İstif Oluşturulması" gibi konular üzerinde detaylı uygulamalar gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, personeline sağladığı bu eğitimle üretim ve pazarlama süreçlerinde etkin barkod uygulamalarının kullanımını güçlendirmeyi amaçlıyor. Eğitim, katılımcıların interaktif bir ortamda bilgi alışverişi yapmalarına ve günlük operasyonlarda bu teknikleri başarıyla uygulamalarına olanak sağladı.