Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Etkinlik Atölyesi Topluluğu ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında bir dizi anlamlı etkinlikte bulundu. Öğretim Görevlisi Sezgin Bıçak rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda öğrenciler, afet eğitimi alarak aynı zamanda görme engelli bireylere destek olma konusunda bilgi edindiler.

Öğrenciler, Hayat Arama Kurtarma Derneği Sekreteri Hamdi Kahveci'den yangın ve afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda eğitim aldılar. Bu eğitimle afet durumlarında sağlıklı ve güvenli bir şekilde yardım sunabilme becerilerini geliştirdiler.

Afet Eğitimi ve Görme Engellilere Destek Çalışmaları sürdürülüyor

Ayrıca, Hendek Abdurrahman Gürses KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nun manevi danışmanı Cemal Atabek ve Altı Nokta Körler Derneği Eski Başkanı Zekeriya Toptan ile yapılan sohbetlerde öğrenciler, gençlik, ahlak, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklar ve onlara nasıl yardımcı olabilecekleri konularında önemli bilgiler edindiler.

Afet Eğitimi ve Görme Engellilere Destek Çalışmaları sürdürülüyor

SUBÜ Hendek MYO öğrencileri, bu etkinliklerle sadece kendi eğitim alanlarını değil, topluma ve ihtiyaç sahiplerine yönelik bir farkındalık geliştirmeyi hedefliyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri, gençlerin empati duygularını güçlendirmelerine ve toplumsal dayanışma bilincini artırmalarına katkı sağlıyor.