Hendek Yeşilvadi İlkokulu, 2022/2024 dönemi için başvurusu kabul edilen ve hibe almaya hak kazanan Erasmus+Ka210 Okul Hareketliliği kapsamındaki "Water for Life, Water for Future" isimli projeye ev sahipliği yapacak. 18 ay sürecek olan bu proje kapsamında Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya ve Portekiz'den ilkokullar da yer alacak.

Hendek Yeşilvadi İlkokulu Avrupa'da Adından Söz Ettirecek

Projenin temel amacı, iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde suyun hayati önemini öğrencilere ve öğretmenlere kavratmaktır. Hendek Yeşilvadi İlkokulu, daha önce katıldığı Avrupa projeleri ile kazandığı deneyimi "Water for Life, Water for Future" projesinde farklı bir boyuta taşıyacak. Öğretmenler, Avrupalı meslektaşlarıyla bilgi paylaşımını artırarak öğrencilere daha zengin ve çeşitli bir öğrenim deneyimi sunacaklar.

Proje kapsamında yurtdışından gelen katılımcılar, Hendek Milli Eğitim Müdürü Sn. Murat ÇEKİÇCİOĞLU'nu ziyaret ederek projelerini tanıttılar. Hendek Yeşilvadi İlkokulu, bu proje ile Avrupa'da adından sıkça söz ettirecek ve uluslararası alanda önemli bir rol oynayacak.