Ekipler, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya erişebilmesini sağlamak için denetimleri sıklaştırdı. Kurallara uymayan işletmelere yasal işlem uygulanıyor. Duyarlı işletmelere teşekkür ediliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, denetimlerinde ayrıca işletmelerin hijyen ve temizlik kurallarına uyup uymadığını da kontrol ediyor. Bu kapsamda işletmelerdeki gıda ürünlerinin saklama koşulları, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri, çalışanların hijyen kurallarına uyumu gibi faktörler inceleniyor. Kurallara uymayan işletmelere yasal işlem uygulanıyor.

Zabıta Ramazan Öncesi Raf - Kasa, Gramaj incelemesi yaptılar

Ayrıca, Zabıta Daire Başkanlığı açıklamasında, toplumun ihtiyaçlarını karşılayan tüm işletmelerde kurallara harfiyen uyulması için kontrollerin devam edeceği belirtildi. Denetimlerin Ramazan ayı öncesinde şehrin merkezi ve 16 ilçesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, kurallara uygun olarak satış yapan tüm duyarlı işletmecilere teşekkür edilirken, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ürünlere ulaşabilmesi için denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı.

Zabıta Ramazan Öncesi Raf - Kasa, Gramaj incelemesi yaptılar