Sakarya Takımı İHA yarışmasında birinci oldu

SUBÜ, TEKNOFEST kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen Uluslararası Döner Kanat İHA Yarışmasında birinci oldu. 

Kütahya’da düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda ise teşvik ödülüne layık görüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), TEKNOFEST’te başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. 

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Sabit Kanat İHA ve Uluslararası Döner Kanat İHA yarışmalarının finallerine ABRA, ARTEK MERGEN, ARTEK Hyperion ve Demirağ olmak üzere 4 takımla katılan SUBÜ’nün ARTEK MERGEN takımı görevini başarıyla yerine getirerek Uluslararası Döner Kanat İHA yarışmasında birinci oldu ve teşvik ödülüyle birlikte 58 bin liralık ödül kazandı. 

Kütahya Zafer Havalimanı’nda düzenlenen Serbest Görev İHA Yarışması finallerine ise SUBÜ’den ARTEK-SÖZ, Mulkimai, Nova ve Gök Uçarı takımları katıldı. ARTEK - SÖZ takımı mayın bulma ve imha görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirerek 20 bin liralık teşvik ödülüne layık görüldü.

sakarya-takimi-iha-yarismasinda-birinci-oldu-2

Q Etkinliklere TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kütahya Valisi Ali Çelik, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ve üniversitelerin rektörleri katıldı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise iki gün boyunca yarışmaların düzenlendiği alanlarda yer alarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 

Birinci olan ARTEK MERGEN takımı ödülünü Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak. SUBÜ, TEKNOFEST 2022 kapsamında daha önce TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda beşinci olmuş ve Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’nda ise en iyi sunum ödülünü kazanmıştı.