Üniversitenin her eğitim düzeyindeki bölüm ve programlarda uygulanan bu model sayesinde öğrenciler, eğitim süreçlerinin bir dönemini tam zamanlı olarak iş dünyasında geçirerek pratik deneyim elde ediyorlar.

Güz Yarıyılı'nda ön lisans düzeyinden 1.225 öğrenci ile lisans düzeyinden 262 öğrencinin, +1 Eğitim Modeli kapsamında işletmelerde mesleki eğitime katıldığı belirtildi. Öğrencilerin iş deneyimi kazandıkları firma sayısının Sakarya içinden 400 ve Sakarya dışından 530 olmak üzere toplam 930 olduğu açıklandı. Bu model, öğrencilere eğitimleri devam ederken kariyer planlaması yapma, devlet desteğiyle maaş alma ve mezun olmadan iş sahibi olabilme imkanı sunuyor.

Mesleki eğitim ile tam zamanlı olarak iş deneyimi kazanıyorlar

Üniversitenin pandemi sürecinde bile modelin uygulamasını sürdürdüğü vurgulanarak, 5 bin 134 öğrencinin bu süre zarfında iş dünyasıyla buluştuğu ifade edildi. Öğrencilerin web adresi üzerinden kayıt yaptırarak, tam zamanlı iş deneyimi talebinde bulunabildiği belirtildi.

Mesleki eğitim ile tam zamanlı olarak iş deneyimi kazanıyorlar

SUBÜ'nün +1 Eğitim Modeli, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı tanıyarak mezuniyet sonrası iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde adım atmalarını sağlıyor.