Ticaret Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Hendek Belediyesi zabıta ekipleri, Hendek ilçesinde faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik yoğun bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.

Marketlere Hendek’te Denetim yaptıklarını duyurdular

Denetim kapsamında ilçe merkezinde bulunan zincir marketler tek tek denetlendi. Ticaret Bakanlığı ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ve Hendek Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin etiket ve kasa fiyatları, son kullanma tarihleri, hijyen, gramaj kontrolü ve etiket kontrolleri titizlikle incelendi.

Kurallara uymayan işletmelere, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünler konusunda uyarılarda bulunulan denetimlerde, gerekli cezai işlemler uygulandı. Ekipler, marketlerde genel temizlikle ilgili uyarıları da gerçekleştirdi.

Marketlere Hendek’te Denetim yaptıklarını duyurdular

Yetkililerden yapılan açıklamada, "Hendek merkezinde faaliyet gösteren zincir marketlerin denetimi büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket ve kasa fiyatları, gramaj kontrolü gibi unsurlar incelenmiş, işletmelere uyarılar yapılmış ve kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemler uygulanmıştır" denildi. Aynı zamanda, zincir marketlere yönelik denetimlerin artarak devam edeceği vurgulandı.