Lösemili Çocuklar Haftası, lösemi (kan kanseri) gibi kan hastalıklarıyla mücadele eden çocuklara ve ailelerine destek sağlamak, farkındalık yaratmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bir hafta olduğu için gençlerin empati geliştirmeleri ve farkındalık kazanmaları önem taşıyor.

Konferansta Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Lösemi Hastalığı ile ilgili hastalığın seyrini ve tanımını yaparak gençleri bilgilendirdi. Kanserlerden korunmada sağlıklı yaşam biçiminin önemini vurguladı.

Hendek'te Lösemili Çocuklar Haftası Konferansı Düzenlendi-3

İkinci sunumda LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) Halkla İlişkiler Koordinatörü Ebru Yardımcı, lösemili çocuklara yönelik LÖSEV’in çalışmalarından bahsetti. LÖSEV'in çocukların sağlığına kavuşturulması amacıyla profesyonel bir ekibin uğraş verdiğini ve LÖSEV'in Türkiye'nin en itibarlı 10 markasından biri olduğunu söyledi. Ayrıca, Lösemi hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Hendek'te Lösemili Çocuklar Haftası Konferansı Düzenlendi-3 (1)

Konferansın koordinasyonunu ve moderatörlüğünü yapan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Sorumlusu Deniz Çiftçi, Lösemi Hastalığı hakkında toplumun bilgi düzeyinin yükseltilmesi, gönüllülük kavramının gençler ve profesyonellerle buluşturulması ve insanlık değerlerinin bu farkındalıkla geliştirilebileceğini ifade etti.

Hendek'te Lösemili Çocuklar Haftası Konferansı Düzenlendi-5

Konferans sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi, üniversite girişinde açılan stantta öğrenciler, turuncu renkli kurdelelerle farkındalık geliştirdiler.