Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Hendek Gençlik Merkezi Müdürlüğü, “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferans etkinliğini düzenledi. 23 Ekim 2023 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrenci, öğretim elemanı ve gençlik liderleri katıldı.

Hendek'te “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferansı Düzenlendi

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dünden Bugüne Kudüs" konferansı, SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Alkan'ın katılımıyla gerçekleşti. Konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, Hendek Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Selim Yılmaz, Kültürel Miras Öğrenci Topluluğu akademik ve öğrenci başkanları ile üyeleri, Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve öğrencileri ilgi gösterdi.

Hendek'te “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferansı DüzenlendiHendek'te “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferansı Düzenlendi

Etkinlik, Kudüs hakkında bir video gösterimi ve şiir dinletisiyle başladı. Prof. Dr. Rüştü Yeşil'in açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Prof. Dr. Necmettin Alkan "Dünden Bugüne Kudüs" başlıklı konferansını sundu. Alkan'ın konuşması tarihsel analizlerin yanı sıra günümüze yansımalarını içeriyordu.

Hendek'te “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferansı Düzenlendi

Konferansın sonunda, öğrencilerden gelen Kudüs ile ilgili sorular Prof. Dr. Necmettin Alkan tarafından cevaplandı. Programın sonunda Hendek Gençlik Merkezi Müdürlüğü, etkinlik sonrası düzenlenecek kültür gezisine katılacak öğrencileri dijital ortamda belirledi. Ayrıca günün anlam ve önemine dair toplu bir fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek etkinlik sonlandı.

Hendek'te “Dünden Bugüne Kudüs” adlı konferansı Düzenlendi

Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Hendek Gençlik Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen "Dünden Bugüne Kudüs" konferansı, katılımcılar arasında bilgi paylaşımını ve kültürel etkileşimi teşvik ederken, Kudüs'ün tarihi ve kültürel önemini daha yakından anlama fırsatı sundu.