Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hendek Nene Hatun Proje İmam Hatip Okulu öğrenci velilerine yönelik "Dijital Bağımlılıklar ve Ebeveyn Tutumu" konulu bir eğitim düzenledi. Eğitim etkinliği, Sağlık Müdürlüğü'nün Sağlığın Geliştirilmesi Eğitim ve Proje Sorumlusu Uzman Hemşire Deniz Çiftçi, Sosyal Çalışmacı Selin ve Psikolog Melike Kahraman tarafından sunuldu.

Hendek'te "Dijital Bağımlılıklar ve Ebeveyn Tutumu" konulu bir eğitim düzenledi.

Eğitimde, özellikle gençlerin ve çocukların dijital cihazlara bağımlılığının önemli bir sorun haline geldiği ve bu bağımlılığın ebeveynlerin tutumlarıyla yakından ilişkili olduğu vurgulandı. Uzmanlar, dijital cihazların aşırı kullanımının fiziksel ve psikolojik sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda bilgi verdi.

Eğitim etkinliği sırasında, özellikle ebeveynlerin çocuklarına yönelik dijital cihaz kullanımını nasıl dengeleyebilecekleri, riskleri nasıl azaltabilecekleri ve olumlu bir dijital medya kullanım alışkanlığı nasıl oluşturabilecekleri konusunda önemli ipuçları paylaşıldı. Ebeveynlerin merak ettiği sorular da uzmanlar tarafından yanıtlandı.

Hendek'te "Dijital Bağımlılıklar ve Ebeveyn Tutumu" konulu bir eğitim düzenledi.

Bu tür etkinliklerin, ebeveynlere çocuklarının dijital dünyada sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyümesine yardımcı olma konusunda rehberlik ettiği belirtildi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün böylesi önemli konularda toplumu bilgilendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı