Hendek’in adeta simgesi haline gelen ve her mevsim ayrı ayrı güzellikler sunan Uludere Çayının içi adeta çöplüğe döndü. 
Yetkililerin levhalarını önemsemeyen kendini bilmezler, ne bulduysa uludere çayına atmakta. 

Hendek Uludere’ye Hayat Dokundu…

Bu durum çaydaki suyu kirletirken, su yüzeyinde toplu şekillerde durmaktaydı. 

hendek-uludere-ye-hayat-dokundu-5Hendek Uludere’ye Hayat Dokundu…

Hendek de faaliyet gösteren Hayat Arama Kurtarma Derneği üyeleri dalgıç elbiseleriyle Uludere Çayının Köprübaşı Mevkiinde suya girdi… 
Su da yer alan ve kirliliğe sebep olan pet şişe, cam şişe, kamyon lastiği, çöp tenekesi gibi çok çeşitli su yüzeyindeki materyali çıkarmak suretiyle çöp poşetlerine doldurdu. 

Yaklaşık 6 saat süren faaliyette, 3 arama kurtarma gönüllüsü su yüzeyinde 3 kişide karada çöp toplarken, toplanan çöplerin paketlenmesi ve çay kenarındaki alanlarda depolanması için diğer ekip üyeleri canla başla çalışmalarını sürdürdü. 
Gerçekleştirilen faaliyet sonucunda uludere çayının büyük bir bölümünden yaklaşık 30 endüstriyel çöp poşeti dolusu çöp materyelini dereden çıkartmayı başardılar. 

Hendek Uludere’ye Hayat Dokundu…

Gerekli güvenlik önlemlerini alan ekip üyeleri vatandaşların dereye çöp atmamalarını isterken, bölgeden geçmekte olan Uludere Çayının daha da temizlenebilmesi için iş makinalarına ve gerekli ekipmanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak konun sorumlusu olan kurumları göreve davet ettiler. 

hendek-uludere-ye-hayat-dokundu-4

Toplanan çöpler, Belediye ekiplerince bulundukları alanlardan alınarak, araçlara yüklendi. 

Hayat Arama Kurtarma Ekibi Bugün saat 13:00’de Hendek Köprübaşı Mahallesi Mevkiinde başlamış oldukları çalışmaları bugün cenaze köprüsü mevkiine kadar sürdürdüklerini belirtirken, Çarşamba günü ve Perşembe günü de çayın devamı olan Tepecik ve Turanlar , Akpınar Mahallesi yönünde çalışmalarını sürdürecek lerini belirtiler…

Hendek Uludere’ye Hayat Dokundu…

Hendek Uludere’ye Hayat Dokundu…