Hendek İlçesinden geçmekte olan ve son zamanlarda aşırı kirlenmesi ile anılan Uludere Çayının Köprübaşı Nuriye Mahallesi Kısmında sabah saatlerinde çalışmalara başlandığı öğrenildi… 

Uludere'de yaşanan kirliliğin önlenmesi için sürdürülen çalışmaları Sakarya Büyükşehir Belediyesi (SASKİ) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra, bölgeden çıkan dere malzemesinin sevki içinde yerel belediye Hendek’den destek alınmakta. 
Bir süre önce gönüllü ekipler den Hayat Arama Kurtarma Ekibi Hendek Uludere’de sürdürdükleri 2 günlük çalışmada, su yüzeyinde bulunan çöpleri toplayarak poşetlemişti. 

Hendek Uludere’ye Büyükşehir Eli Uzandı…

Uludere çayı çevresindeki vatandaşlar ise, çay kenarında gerekli ve yeteri kadar çöp kovası bidonu ve kutusunun olmaması nedeniyle vatandaşların çöplerini dereye attığını belirterek bölgeye deki çöp kutularının artırılmasını istediklerini dile getirdiler. 

Uludere de başlayan çalışmalar, hangi bölgeye kadar süreceği merak konusu olurken, vatandaşlar derenin tümünün temizlenmesinin sinek ve larva üremesi konusunda büyük önem taşıdığını belirtiyorlar.