Hendek Merkez Selimiye Camii cemaati ve bölge hayırseverlerinin destekleriyle bir su kuyusu projesi daha hayata geçirildi. Bu projenin amacı, su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayan insanlara su temini sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak.

İlk su kuyusu projesi 2021 yılında Gine'de açıldıktan sonra, Hendek Merkez Selimiye Camii cemaati ve hayırseverler bu değerli çalışmayı bir adım ileri taşıyarak Çad'da ikinci bir su kuyusu inşa ettiler. Bu örnek proje, camii cemaatinin ve hayırsever Hendeklilerin yardımseverliği ve insanlığa duydukları sorumluluk duygusuyla gerçekleştirildi.

Bölgede büyük su sıkıntısı yaşandığından, bu tür projeler insanların suya ulaşmasını sağlamak adına büyük bir önem taşıyor. Hendek Selimiye Camii Cemaati ise bu projeleri sürdürmek için çalışmalarına devam ediyor. Üçüncü bir su kuyusu için çalışmaların devam ettiği ve destek vermek isteyenlerin Hendek Selimiye Camii İmamı İsmail Dedecan ile iletişime geçebileceği belirtiliyor.

hendekli-Hayırseverlerden Yeni Bir Su Kuyusu Daha-1-ismail-dedecan-1

Hayırseverlik ve insanlık duygusuyla yola çıkan Hendek Merkez Selimiye Camii cemaati ve hayırsever Hendekliler, su kuyusu projeleriyle suya ulaşmanın zorluğunu yaşayanlara yardım eli uzatmaya devam ediyorlar. Bu tür projeler, toplumda yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

hendekli-Hayırseverlerden Yeni Bir Su Kuyusu Daha-3

Bu anlamlı projeyi gerçekleştiren Hendek Selimiye Camii İmamı İsmail Dedecan, Cami cemaati ve hayırsever Hendeklilere teşekkür ediyoruz. Su kuyusu projeleri, su sıkıntısı yaşayan bölgelerde yaşam kalitesini artırmak için büyük bir önem taşıyor.

Su Kuyusunun Adı Hendek Soğuksu Köyünde doğan ve 1999 Yılında Hakka Yürüyen Reîsü'l-Kurrâ Abdurrahman Gürses Hoca nın adını taşıması ayrı bir önem taşımaktadır. Reîsü'l-Kurrâ Abdurrahman Gürses Hoca 40 yıl görev yaptığı İstanbul Beyazıt Camii bahcesine defnedildi.