Hendek İlçesi Noksel İlkokulu öğrencileri, karnelerini almanın sevincini doğayla iç içe bir etkinlikle taçlandırdı. Öğrenciler, Sakarya Orman Fidanlığı'nı ziyaret ederek, doğa eğitimi kapsamında fidan dikme deneyimi yaşadılar.

Hendek Noksel İlkokulu Öğrencileri Orman Fidanlığı'nda Doğa Eğitimiyle Buluştu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının birinci dönemini tamamlayan minik öğrenciler, karne heyecanlarını Sakarya Orman Fidanlığı'nda yaşadıkları etkinlikle taçlandırdılar. Doğa eğitimi kapsamında fidan dikmeyi öğrenen öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de çevre bilinci kazandı.

Hendek Noksel İlkokulu Öğrencileri Orman Fidanlığı'nda Doğa Eğitimiyle Buluştu

Okulun öğrenci ve öğretmenleri, Sakarya Orman Fidanlığı rehberleri eşliğinde fidan dikme işlemlerini gerçekleştirirken, doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşadılar. Eğitim alanında edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulan minik öğrenciler, gelecekteki çevre sorumluluğunu daha iyi anlamalarına katkı sağlayan bir deneyim yaşadılar.

Hendek Noksel İlkokulu Öğrencileri Orman Fidanlığı'nda Doğa Eğitimiyle Buluştu

Okul Müdürü ve öğretmenler, öğrencilerin doğa eğitimi etkinliğiyle hem öğrenme süreçlerine katkı sağlandığını hem de karnelerini almanın sevincini farklı bir deneyimle taçlandırdıklarını belirtti. Bu tür etkinliklerin çocuklara çevre bilinci ve sorumluluğu aşılamada önemli bir rol oynadığını vurguladılar.

Geleceğe nefes olma sevinciyle fidan dikim etkinliğini gerçekleştiren Noksel İlkokulu öğrencileri, doğayla iç içe geçirdikleri güzel anıların ardından iyi tatiller dilediler.