İlçemiz Hendek Köprübaşı Mahallesi Eski Düzce Caddesi Üzerinde bulunan bir kereste atölyesinde bugün 16:07 sularında başlama nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. 

Mahalle Sakinleri ve işletmeciler yangını fark eder etmez İtfaiye grup amirliğine haber verirken, bölgeye itfaiyeler ve çevredeki vatandaşlar koştu. 

Kereste işleme atölyesinin kısımlarına sıçrayan yangında işlenmiş kullanıma hazır ürünler yanarken, itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını canla başla sürdürdü. 

Çevrede yer alan ev ve işyerlerine yangının sıçramaması için büyük çaba gösteren itfaiyeciler, yangını kontrol altına alırken, kereste işletmesinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Hendek Köprübaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Sürekçioğlu Geçmişte Mahalle'de yer alan ifaiye mangasının tümünün hendek yeni mahalle'ye taşınmasının ardından bölgede yaşanan yangınlara müdahalede büyük gecikmeler yaşandığını belirterek, Muhtar Sürekçioğlu ; 'Mevcut İtfaiye amirlerinin bir mangasının Hendek Köprübaşında bırakılmamasının , gecikmenin faturasını böyle ödüyoruz, defalarca bu durumu belirtmemize rağmen mahallede kurulu olan itfaiye amirliğine bir manga itfaiye bırakılması hususunu belirtmiştik fakat dinlenmedi. Gelinen durumda bölgede yaşanan 5 ayda 3 yangın ve bölgedeki küçük sanayi sitesi benzeri bir çok işletmeninde bulunması yangın riskinin oldukça yüksek olduğunu vurguluyorum, Hendek Köprübaşı na bir manga ifaiye eski itfaiye müdürlüğünde olmalı. Atölye Yandıktansonraki müdahale, kasisler, süre kaybı , şehir içi trafiğinden çıkmaya çalışan itfaiyelerin büyük zaman kaybettiğini vurguladı.' dedi.

Yangın Sonrasında yangının çıkış sebebinin araştırılması için inceleme ve araştırma yapıldığı öğrenildi. 

Editör: Hendek Haber