Katılımcılara sağladığı eğitim ve mentorlük desteği ile dikkat çeken yarışmada, mimari ve kentsel tasarımdan dijitalleşmeye kadar birçok proje yer alıyor. Fikirden Girişimcilik temasında yarışmaya katılan gençler, projelerini geliştirerek jüri karşısına çıkacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi yarışmasında, 30 Temmuz tarihinde sona eren başvuru süreci sonrasında katılımcılara eğitim ve mentorlük desteği sunulmaktadır. Bu yıl "Serbest Fikirler" ve "Fikirden Girişimcilik" temalarıyla gerçekleşen yarışmada, Serbest Fikirler temasına dair proje jüri değerlendirmeleri devam ederken, Fikirden Girişimcilik temasında yer alan genç girişimcilere projelerini geliştirmeleri için eğitim ve mentorlük veriliyor.

Girişimcilik Atölyesi yarışması ile geleceğin girişimcilerini yetiştirilecek

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimlerle birlikte genç girişimciler, hazırladıkları projeleri daha da ileriye taşıma fırsatı buluyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi"nin Sakarya'nın ihtiyaçlarını tespit etme, projeler geliştirme, şehrin geleceğine yön verme ve açık ofislerden yararlanma imkanı sunduğu vurgulandı. Mimari, kentsel tasarım ve dijitalleşme gibi çeşitli alanlarda 91 proje başvurusunun gerçekleştiği belirtilirken, Serbest Fikirler temasındaki değerlendirmelerin sürdüğü ve Fikirden Girişimcilik temasında genç girişimcilere projelerini geliştirmeleri için destek verildiği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi, genç girişimcilere yönelik bu tür projelerin gelecekte de farklı şekillerde devam edeceğini belirterek, gençleri şehrin geleceğine olumlu katkıda bulunmaya teşvik ediyor.