Dün gerçekleşen ÖTV artışının etkisiyle, benzinin litre fiyatı 2 lira 30 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 2 lira 17 kuruş arttı.

Fiyat artışının yansımalarıyla birlikte, benzinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 36,75 liraya, Ankara'da 37,42 liraya, İzmir'de ise 37,59 liraya çıktı. Motorin fiyatları ise İstanbul'da ortalama 39,35 liraya, Ankara'da 39,95 liraya ve İzmir'de 40,22 liraya yükseldi.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.

ÖTV tutarındaki yüzde 25,6'lık artışın enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gerçekleştiği bilgisi verildi. Alkollü içki ve akaryakıttaki ÖTV zammı sonucunda, benzinin fiyatı 2,31 TL, motorinin ise 2,16 TL arttı. Bu zam sonrasında benzinin fiyatı 37 lirayı, motorin ise 40 lirayı aştı.

Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarındaki bu yüksek artışın etkisiyle daha dikkatli harcamalar yapma ihtiyacı hissediyor. Özellikle taşıma ve günlük yaşam giderlerinde artış yaşanması beklenirken, gelecek dönemde fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.