Konuşmalarına Basın Mensuplarına Teşekkür ederek Başlayan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 2022 - 2023 Yılı Eğitim Öğretim Yılına Başlayan Öğrenci ve Öğretmenlere Başarılar diledi. 

Dikbayır ; ‘Arkamda görmüş olduğunuz Benim de mezun olduk 670 öğrenci Bu okulda eğitim görüyordu yapılan yanlış bir uygulamada yapılan hatalar da ya da rahat hesaplarında bugün bu 670 öğrenci şehir merkezine uzak Yenimahalle'de bir okula gönderildi okulun öğrencileri ve velileri haklı olarak bunu kabul etmediler.
Eğer o okulun öğrencileri buraya gelirse biz burada ikili eğitim sistemine geçeceğiz zaten Sakarya Eğitim de çok kötü sıralarda bunu kabul etmediler Dolayısıyla Şimdi de bu öğrencileri bu ilçenin başka bir uzak okuluna gönderdiler aynı durum orada da mevcut şimdi oranın öğrencilere de oranın Ben ileride bu durumdan rahatsız onlar da haklı Çünkü bu öğrenciler Oraya gittiğim zaman orada ikili eğitime geçecek. Yani öğrencilerin bir kısmı sabah gidecek bir kısmı öğleden sonra gidecek Ve bu evlatlarımızın birçoğu kız çocuğu ve bu evlatlarımızın birçoğu boya köylerden geliyor yani kışın hava karardığı zaman Böyle tenha okullarda eğitim görmek istemiyorlar ve Haklılar şimdi ben soruyorum buradan Sayın Milli Eğitim bakanına Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sakarya Mahallesi'ne Sakarya İl Milli Eğitim müdürüne ve Hendek Belediye Başkanına buradan soruyorum neden yıkıyorsunuz ? 

Bir Eğer bu okulu hasarlıysa Eğer bu okul 20 senedir ye beklediniz Eğer bu okulun hasarı yoksa ki iki tane hasarsız raporu var neden yıkıyorsunuz ? burada bir rahat peşinde misiniz ? yoksa başka bir şeyin derdinde misiniz ?  Bunu anlamak istiyoruz. 

Madem bu okulun atacaktınız bu çocuklarımıza niye okul Niye istemiyorum diye bir okul inşa etmeden bu evlatlarımızı bu okuldan çıkarıyorsunuz şimdi Sakarya ihracata 9 sırada bir şehir Türkiye ekonomisi katkısında 16 sırada bir şehir eğitimde 45 sırada bir şehir Siz Sakarya daha ne yapmak istiyorsunuz Sakarya'nın eğitim sistemine daha ne yapmak istiyorsunuz bunu Anlamak mümkün değil Şimdi buldu Ben hem öğrencilerimiz adına hem velilerimiz adına hem vatandaşımız adına hem Milli Eğitim bakanına hem Çevre Şehircilik Bakanlığına hem de Sakarya Valisi ne buradan son bir uyarı yapmak istiyorum bu yanlış uygulamayı derhal durdurun. 

Eğitim sistemine yaptığımız kötülükler eğitim sisteminde yaptığınız hatalar bizi 100 yıl öncesine götürüyor bakır farkında değilsiniz bundan 100 yıl önce Saray eşrafı okurdu fark okuyamazsın Şimdi de mevcut iktidarın yandaşları zengin çocukları okuyabiliyor. Bu çocuklar okuyamıyor bu Çocukların elinden alıyorsunuz çok net bir şey söylüyorum size yaptığınız bu hatalar yaptınız bu beceriksizlik ler sizi toprak kabul etmez buradan söylüyorum bu çocukların hayalleri ile oynuyorsunuz. Şimdi susacağım ve bu okulun asıl sahipleri konuşacak kızım konuş konuş konuş size neler yapıyorlar zorluklar nasıl yaşayabileceğiniz zorlukları konuşacağız kızım’’ dedi 

Ardından Okula Yeni Gelen Öğrenciler ve veliler mikrofonu alarak yaşamakta oldukları sıkıntıları ve okulun içinde bulunduğu durumu gönderildikleri okulun uzak olması ve eğitim sisteminin son anda yaşanan  670 öğrencinin hayalleri için konuştular. 

Okulun Yıkımı Son Olarak Hendek Belediyesi Meclisinde Yıkımıyla ilgili olarak görüşülmüştür. 

Yıkılacak olan okulun yerine AVMLER yapılacağını belirten öğrenciler mikrofonda feryad ettiler.  Diğer bir husa diğer okulun gereklilikleri mevcut bir lise öğrencilerinin eğitim görmesine uygun olmadığını dile getiren öğrenciler, eğitim ve öğretim yılına kötü başladıklarını belirtiler. 

Dikbayır ; ‘’Sayın Bakanı 2 şey daha söylemek istiyorum sayın bakan bu tabloya bakın ve utanın 12 , 13 , 14 yaşındaki çocuklar şu anda okullarında çocukların da olması gerekirken burada. Size dertlerini anlatmaya çalışıyorlar,  Hatta aramaya çalışıyor. İkincisi bir şeyden dahan daha utanın. Ben dün bu çocukları gönderdiğiniz okula da gittim. Okulda gördüğün tablo öğretmenler sıra taşıyordu sıra öğretmen sıra taşımaz , öğretmen bilgi verir. Bu ülkenin değerli insanlarıdır. Öğretmen temizlik yapmaz. Bu Öğretmenlerinde kıymetini anlayın. Bir kez daha Tekrar ediyorum derhal bu yanlış uygulamayı durdurun saygılar sunuyorum.’’

‘’Önümüzdeki günlerde göreceğiz ya takipçisi olacağız söz verdik Tabii ki bunların yukarıya doğru bilgiler vermesi gerekir. Ama ne plan proje yapıyorlar önümüzdeki günlerde göreceğiz ve takipçisi olacağız. Şimdi vatandaş niye güvensin. Yıllardır söz verdikleri Hendek Fen Lisesi inşaatına başlamadılar. İnşaatına başladıkları 4 tane şokulu bitiremediler. Söylediğimiz budur.’’