Veliler tepkilerini Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Şöyle dile getirdi.

‘‘İlçe başkanlığı ile görüştük yarını bekleyelim, yarın meclis toplantısı var. Vali beyden izin alırız Vali beye gideriz anlatırız durumu. Ben şahsim olarak şunu söylüyorum. Ben kendi çocuğumu Nuriye ye göndermeyi düşünmüyorum. Yarın Belediyedeki Meclis toplantısını bekleyelim.  

Biz bu akşam da MHP İlçe teşkilatında Turgut başkanlada görüşecez 4 kişi birlikte. Onla ilgili sizede bilgi verecez. Belediyeden bazı anlamadığımız, noktayı çözemedimiz durumlar söz konusu. Belediye Başkanı çıksın desin ki bizden kaynaklanan durumdan dolayı yıkılma kararı alınmadı desin biz de bakalım. Müdür bey şunu dedi karot numunesi alındı, karot numunesi var dediler. Belki Belediye Başkanı araya girer de karot numunesini bizde görürüz. Bir görelim karot numunesini. Karot numunesi dediğimiz şey şudur. Okul sağlam mı değil mi. Bir görelim bakalım alın mış mış alınmamış mı. Müdür bey alınmış dediyse buradaki icra makamı bu. Belediye başkanı bunu belki hızlandırır. Madem 170 tane yeni sınıf sıfırdan öğrenci niye buraya atandı dedik. 

Niye 9. sınıfa başlıyorlar dedik. Aynı okuldaki aynı müdür, kadro devam ediyor. O kadar önemli değil ki fiziksel, aynı öğretmenler öteki tarafta eğitim verecek bize dendi,Müdür beyin sözü bu. Meclis toplantısı herkese açık yapılıyor. İçerde de salon mevcut, klimalı da salon var. Ben gittim bir kaç kez. İsteyen oraya gidebilir her şeyi söyleyebilir. Şuan ki durum Nuriye. Dedik ki Valilik yazısı 16 Haziran’da çıkan yazıda Gaffar Okkan yazıyor. Niye Gaffar Okkan yazısı birden Nuriye çevrildi. Oradaki aile birliği, veliler daha baskındı da bu kararı aldırdı dedik. Şöyle dediler. Orada daha önce ikili eğitim yapılmış zaten 2-2.5 yıl oradakiler zaten zulüm çekmiş daha oradaki kişileri zulüm çektirmenin anlamı yok. Müdür bey yapamaz memur Devlet Memuru. Siyasetçi olsa siyasetçiyi çıkartır konuştururuz burada. Devlet Memuru doğru olmaz. Meclis toplantısı saat 15.00 da Hannes cafe nin yan tarafında nikah salonunda. İsteyen oraya gelir Başkanda orada Hendek in 25 tane Meclis üyeleride orada Başkan yardımcılarıda orada. Rahat rahat fikirlerinizi beyan edebilirsiniz. Bakın şunu karıştırmamak lazım siyasilerle Devlet Memurunu bürokrasiyi karıştırmayalım. Siyasiler bunu yapmakla yükümlü. Çünkü 10 ay sonra seçim var bunun cevabını vermek zorunda. Oraya gidip konuşulabilir Başkanla.’’

Bugün Gerçekleştirilecek olan Hendek MEclis Toplantısına gitmeye hazırlanan veliler akşam saatlerinde Hendek Milli Eğitim Müdürü ile görüşmesinin ardından dağıldı.