Son zamanlarda Hendeğimizde yaşanan can kayıplı kazaların önüne geçmek ve trafik güvenliğini artırmak adına, Hendeğimizi sorumluluk hisseden her bir bireyin dikkatine bir çağrıda bulunuyorum. Özellikle Organize Sanayi Işıklarından Hüseyinşeyh Köyüne kadar olan bölgede yaşanan kazaların azaltılması için acil bir tedbir olarak Elektronik Hız Denetleme Sistemi (EDS) kurulması gerekmektedir.

Bu çağrı, sadece bireyleri değil, aynı zamanda ilgili kamu kurumları ve yerel yönetimleri de kapsamaktadır. Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Hende Belediyesi, Emniyet Müdürlükleri, Jandarma Komutanlıkları, Karayolları Bölge Müdürlükleri ve diğer ilgili birimlerin bu konuda bir araya gelerek acil önlemleri alması şarttır.

Amaç, belirlenen alanda maksimum 70 km hız sınırı koyarak yüksek hızla bağlantılı kazaları minimize etmek ve bu şekilde gençlerimizin hayatlarını korumaktır. Bu çabalarla, trafik kazalarına bağlı olarak yaşanan ölümleri ve yaralanmaları en aza indirmek mümkündür.

Parti siyaseti, taraf siyaseti değil, Hendeğimizin siyaseti ve halkının güvenliği için adım atma zamanı gelmiştir. Kaybettiğimiz gençler geri gelmese de, gelecekte kaybedilecek olanları önlemek elimizdedir.

Bu çağrı, birilerini suçlamak için değil, sorunun çözümüne yönelik bir çağrıdır. Elbette, bu çağrıya kulak veren yetkililerin, sorumluların üzerine düşen görevi yerine getireceğine olan inancımızı ifade ederken, aynı zamanda resimleri paylaşmaktan çok, gerçek ve etkili çözümler üretmelerini bekliyoruz.

Son olarak, "Nildeki bir kuzuyu bir Kurt kapsa, ilahi adalet bunun hesabını Ömer'den sorar" sözünü hatırlatmak isterim. Artık devir, sözde değil, eylemde olma devridir. Ömer'e layık olma devridir.

Umarım bu çağrı, yetkililerin dikkatini çeker ve Hendeğimizin güvenliği için hızlı ve etkili adımlar atılır.