Büyükşehir Meclisi’nin 2. Oturumu Yapıldı
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlık etti. Mayıs ayı meclis toplantı gündeminin kalan maddeleri kapsamında, 4 madde imar komisyonundan gelmiş olduğu şekliyle, 3 madde plan bütçe komisyonundan gelmiş olduğu şekliyle kabul edildi. Kalan 5 madde ise görüşülmek üzere imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
Söğütlü ve Karapürçek’e müjde
Meclis toplantı gündeminin 36. ve 37. maddesi görüşülürken söz alan Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Söğütlü ilçesine bir ay içerisinde Kapalı Pazar Yeri’nin kazandırılacağını; Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ise, Karapürçek ilçesine aile çay bahçesinin kazandırılacağını açıkladı.
 
Kesin Hesap okundu
Gündemin 39. maddesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2011 yılı kesin hesabı okutuldu ve tek tek oylama yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2011 mali yılı gelirlerinin toplamı 120.713.002,16 TL olarak dikkat çekti.
 
SASKİ 2011 yılı bilançosu ve faaliyet raporunun meclis üyelerine sunulduğu Meclis Toplantısı’nın sonraki oturumu 11 Haziran’da yapılacak. SASKİ Genel Kurulu ise 23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.