Olgunlaşma sürelerini tamamlayan lavantalar, uzmanlar tarafından toplanarak şifalı ürünlere dönüştürülecek.

Cennet Vadisi'nin en renkli bölümü olan lavanta dikim alanları, mor rengiyle vadiye büyüleyici bir görüntü katıyor. Vatandaşlar, Türkiye'nin dört bir yanından ve Sakarya'nın çeşitli bölgelerinden bölgeye gelerek lavanta bahçelerinde fotoğraf çekmekten keyif alıyor. Lavanta tarlalarında uçuşan kelebekler de fotoğrafçıların karelerini süslüyor.

Lavanta Bahçesi Manzaraları görsel bir şölen sunuyor

Hasat edilen lavantalar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı FİDAN A.Ş. ve SERA A.Ş. tarafından uzman ekiplerce toplanıyor. Daha sonra bu lavantalar, sabun, soğuk sıkım yağlar, esanslar ve diğer şifalı ürünlerin üretimi için kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin özel laboratuvarlarında işlenen bu ürünler, Şifaevi noktalarında vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Lavanta Bahçesi Manzaraları görsel bir şölen sunuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cennet Vadisi'nde yetiştirilen lavanta gibi doğal ürünlerin tohumdan ürüne dönüşmesi için yoğun bir çalışma yapıldığı belirtildi. Adaçayı, kuşburnu, defne, biberiye, kekik, ıhlamur ve lavanta gibi bitkilerin işlenerek şifalı ürünlere dönüştüğü vadinin, Sakarya'ya değer kattığı vurgulandı. Lavanta hasadının ise Cennet Vadisi'nde renkli bir görüntüye ev sahipliği yaptığı ve tüm vatandaşların bu renkli hasadı ziyaret edebileceği ifade edildi.

Lavanta Bahçesi Manzaraları görsel bir şölen sunuyorLavanta Bahçesi Manzaraları görsel bir şölen sunuyor