Hendek Müftülüğü tarafından yönetilen Kur'an kurslarında, 2023 yılında 17 kız ve 24 erkek öğrencinin hafızlık eğitimini tamamlaması sebebiyle 16 Temmuz 2023 Pazar günü icazet merasimi gerçekleştirildi. Merasim, öğle namazından sonra Rasim Paşa Camii'nde yapıldı.

Program, Hendek Müftüsü Murtaza Gür'ün Kur'an kursları hakkında bilgilendirme sunumu ve katılımcılara teşekkür konuşmasıyla başladı. İstanbul'dan gelen seçkin hafızların sunumuyla birlikte Kur'an ziyafeti düzenlendi.

Hendek Müftülüğü, Hafızlık Tamamlama İcazet Merasimi Düzenledi-2

Misafir hocaların tilavetlerinin ardından genç hafızlarımız Kur'an okudu. Daha sonra, İl Müftümüz Sayın Mehmet Aşık kısa bir konuşma yaptı. İl Müftümüzün çeyrek altın hediyeleri, İlçe Müftülüğümüzün hediye çekleri ve hayırseverlerin özel hediyeleri, hafızlarımıza takdim edildi.

İcazet merasimi, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Nurgün'ün duasıyla sona erdi. Katılımcılara, Hendek din görevlilerinin hazırladığı ikramlar sunuldu.

Bu merasim, Hendek Müftülüğü'nün Kur'an kurslarından yetişen genç hafızları onurlandırdığı ve hafızlık eğitimine destek verenlerin duygu ve düşüncelerinin paylaşıldığı anlamlı bir etkinlik oldu.