Akgün, 2017 yılında Ferizli Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasi yolculuğuna başladığını ve bu süreçte 4 yıl Sakarya İl Teşkilat Başkanlığı görevi üstlendiğini ifade etti. İYİ Parti Sakarya İl Başkanı olarak da 8 Ocak tarihi itibarıyla görev yaptığını dile getiren Akgün, yoğun bir çalışma temposu içinde görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadığını vurguladı.

Ancak Akgün, yurtdışında yeni bir iş kurma planları ve bu sebeple zamanını büyük ölçüde yurt dışında geçirmesi gerektiğini belirterek, bu durumun İl Başkanlığı görevini aynı özveriyle sürdürememesine neden olduğunu dile getirdi. Bu nedenle görevde kalmanın, makamı işgal etmekten öteye gitmeyeceğine inandığını ve üzülerek İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Akgün, Sakarya'da İYİ Parti'nin bayrağını özveriyle taşıyacak olan yeni İl Başkanına başarılar dileyerek, 7 yıllık süreç içinde kendisine destek olan İYİ Parti yöneticilerine, ilçe başkanlarına, ilçe yöneticilerine, belediye meclis üyelerine, partimizin değerli üyelerine ve Sakaryalı hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

Genel Başkan Meral Akşener başta olmak üzere, değerli Vekil Ümit Dikbayır'a, İl Yöneticilerine, İlçe Başkanlarına, İlçe Yöneticilerine, Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Akgün, istifasıyla ilgili olarak, "İl Başkanlığı görevimden istifa etmem, ülkem, milletim ve partim için mücadeleyi bıraktığım anlamına gelmez. Bu memleket için vakfettiğim yıllar benim hep övünç kaynağım olacak ve yeni seçilecek olan İl Başkanımla birlikte memleket mücadelemiz her zaman devam edecektir" şeklinde ifadelere yer verdi.

Akgün'ün istifasının ardından İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatı, yeni İl Başkanı seçimi için çalışmalarını sürdürecek.