Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 'AnadoluyuzBiz' projesi kapsamında Isparta'dan gelen gönüllülere yönelik yangın eğitimi düzenledi. Orman yangınlarının artış gösterdiği dönemde, farkındalık oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 40 kişilik gönüllü gruba, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda hem teorik hem de pratik yangın eğitimi sundu.

Isparta dan Gelen Gönüllülere Sakarya'da Yangın Eğitimi Verdi

Eğitime 18-23 yaş aralığındaki gençler katıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan uzman ekipler, katılımcılara yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiğinden, yanıcı maddelere yaklaşım kurallarına, yangının hızlıca söndürülmesine yönelik tekniklere, yangın türlerine, söndürme ekipmanlarının kullanımına ve itfaiye personelinin kullandığı araç gereçlerin detaylarına kadar birçok konuda bilgi aktardı.

Isparta dan Gelen Gönüllülere Sakarya'da Yangın Eğitimi Verdi-3

Eğitimde çok yönlü bir program sunuldu. Katılımcılar, teorik eğitimlerin ardından, kontrollü bir ateşi nasıl söndüreceklerini pratiğe dökme fırsatı buldular. Ayrıca, gaz kaçaklarından kaynaklanan yangın durumlarının nasıl ele alınması gerektiği konusunda da eğitim alarak gerçek hayatta nasıl tepki verecekleri konusunda bilgilendirildi.

Isparta dan Gelen Gönüllülere Sakarya'da Yangın Eğitimi Verdi

Eğitimin sonunda yapılan açıklamada, "Isparta'dan gelen 18-23 yaş arası 40 kişilik grup, çok yönlü olarak yangın eğitimi aldı. Katılımcılara yangın durumunda yapılması gerekenlerden, yangın çeşitlerine ve itfaiye personelinin kullanımına kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuldu. Hem teorik hem de pratik aşamalardan oluşan bu eğitimle katılımcılar, olası yangın durumlarında etkili bir şekilde müdahale edebilme yeteneği kazandılar" ifadeleri yer aldı