Hendek İmge Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilere, "Dijital Bağımlılıklar ve Yıl 2050" konulu bir etkinlik düzenlendi. Uzman Hemşire Deniz Çiftçi tarafından gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere dijital bağımlılıkların etkileri anlatılarak, gelecekte teknolojiyi sağlıklı bir şekilde kullanmanın önemi vurgulandı.

Etkinlik kapsamında öğrencilere, 2050 yılına dair teknolojik hayallerini resimlerle ifade etmeleri için bir sergi düzenlendi. Uzman Hemşire Deniz Çiftçi'nin sunduğu eğitimde, dünyamızın sağlıklı yaşam koşullarıyla ilgili süreç, iletişim, medya ve dijital teknolojiler, sosyal medya kullanımı ve gelecekte teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanmanın ruh ve beden sağlığına olan faydaları üzerinde duruldu.

Hendek'te Öğrencilere Yönelik Dijital Bağımlılık etkinliği düzenlendi

Öğrenciler, etkinlik boyunca sorularıyla ve katılımlarıyla ilgi gösterirken, teknoloji bağımlılığına dair riskler konusunda kendi öz eleştirilerini de paylaştılar. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, çocukların sağlığını öncelikli bir konu olarak ele alarak, bu tür etkinliklerle bilinçli bir teknoloji kullanımına ve sağlıklı bir yaşam tarzına katkı sağlamayı hedefliyor.