Hendek'te etkili olan kar yağışıyla birlikte harekete geçen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi ekipleri, ilk 24 saatlik süre içinde karla mücadele mesaisini sürdürdü. Yüksek kesimlerdeki mahallelerde kar kalınlığının 50 santimi aştığı tespit edilen 32 mahallenin grup yolunu açmak için çalışan ekipler, gece gündüz demeden nöbet tutarak halkın güvenli ulaşımını sağlamaya odaklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) bünyesindeki karla mücadele ekipleri, kar yağışının artmasıyla birlikte hızlı bir şekilde önlemlerini alarak 24 saatlik nöbet sistemine geçti. Ekipler, gece saatlerinden itibaren başladıkları çalışmalarda Sakarya'nın dört bir yanından gelen ihbarlara anında cevap verdi.

Hendek’te Karla Mücadelede Sürüyor

Bu çerçevede, Taraklı, Akyazı, Geyve, Hendek ve Kocaali ilçelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları gece boyunca aralıksız devam etti. İlk 24 saat içinde kar yağışının etkisiyle günlük hayatı olumsuz etkileyen ve kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı belirlenen 32 mahallenin grup yolu açılarak ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Karla mücadele ekiplerimiz, Hendek ve çevresinde günlük yaşamın aksamaması için gece gündüz demeden çalışarak vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşımlarını sürdürebilmelerini sağlıyor. Ekiplerimiz, anlık alınan ihbarlara süratle cevap vererek karın neden olabileceği mağduriyeti önlemek adına büyük bir özveriyle çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.