Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yeşilyurt'a kazandırılan yeni içme suyu kaynaklarına bağlantılı olarak 3 bin 250 metrelik su hattı inşa edildi.

SASKİ ekipleri tarafından kısa sürede tamamlanan su hattının yanı sıra, bölgeye su temini sağlayacak olan 2 adet sondaj binasının inşası da nihayete erdi. Sondaj çalışmaları sonucunda keşfedilen yer altı su kaynakları, 2 adet sondaj binası aracılığıyla Yeşilyurt ve çevresine kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla kullanılacak.

Hendek Yeşilyurt'a Yeni İçme Suyu Projesinde Sona Erişildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın kesintisiz içme suyuna ulaşması ve içme suyu kaynaklarımızın uzun ömürlü olması için yer altı kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanıyoruz. Yeşilyurt bölgesinde tamamlamak üzere olduğumuz proje kapsamında, vatandaşlarımızın içme suyu sorununu kesin çözüme kavuşturacağız. Sağlam altyapı sayesinde bölgede su kayıplarına da müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Projenin hızla tamamlanmasıyla birlikte, Yeşilyurt ve çevre mahallelerdeki vatandaşlar, daha güvenilir ve kaliteli içme suyuna kavuşacak, aynı zamanda sağlam altyapı sayesinde su kayıpları da önlenmiş olacak. Tamamlanması beklenen sondaj binalarıyla birlikte, proje bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak ve içme suyu ihtiyacı daha etkin bir şekilde karşılanmış olacak.