Geçtiğimiz Yıl, yol nedeniyle yerel yönetimler ve siyasilerle yol konusunda taleplerini dile getiren bölge sakinlerinin talepleri dinlenmişti. 

Bir süre Yolun Trafiğe kapatılması ve ardından Jandarma Kolluk Kuvvetlerinin yolun yeniden trafiğe açılmasıyla ilgili bölge sakinlerinin yapmış oldukları basın açıklamalarının ardından yol yeniden trafiğe açılmıştı. 

Gelinen Son Noktada, çukur tarlasına dönen ve bir çok hanenin ikamet ettiği yolun içler acısı haline bölgede yaşamakta olan vatandaşlar, kendi imkanları doğrultusunda traktörün kepçesi ile çukurları doldurmak suretiyle yolu tadilat etmeye çalıştılar. 

Bölge Sakinleri Adeta Sahipsiz bırakıldıklarını belirterek, yollarının yapılması için seslerinin duyurulmasını isterken, yıllardır çözüme kavuşturulamayan bu bölgenin bir an evvel asfalt ile buluşturulmasını istiyorlar. 

Ayrıca Sürdürükleri Çalışmalar ile ilgili olarak bir de paylaşımda bulunan bölge sakinleri şunları belirttiler ; “Bu fotoğraf çok şey anlatıyor anlaya bilene. Hüseyinşeyh, Kalayık yolu.”