SUBÜ Arama Kurtarma Ekibi, Kurban Bayramı süresince deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunarak depremzedelerin yanında yer aldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren ekip, öğr. gör. Hasip Cana, Ahmet Bilgiç ve Resul Sercan Aksoy'dan oluşuyordu.

. Ekip, kurban eti dağıtarak depremzedelere bayram sevinci yaşatırken, çocuklara da bayram hediyeleri verdi.

Ayrıca, bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar da gerçekleştiren ekip, dönüş yolunda bir trafik kazası ile karşılaştı. Hızla müdahalede bulunan ekip, yaralıların güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırılmasını sağladı.

Bayramda depremzedelerin yanımdaydılar

SUBÜ Arama Kurtarma Ekibi, daha önce Kahramanmaraş depremleri sırasında da bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmış ve depremin 105. saatinde bir vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkarmıştı.

Bayramda depremzedelerin yanımdaydılar

Yukarıdaki metinde, SUBÜ Arama Kurtarma Ekibi'nin Kurban Bayramı'nda deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine katıldığı, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'daki depremzedelere kurban eti dağıttığı ve bayram hediyeleri verdiği belirtilmektedir. Ayrıca, ekip dönüş yolunda bir trafik kazasına müdahale etmiş ve yaralıların güvenli bir şekilde hastaneye ulaşmasını sağlamıştır. Ekip, daha önceki deprem çalışmalarında da başarılı bir şekilde görev almıştır.