Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi, öğrencileri ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren bir Kariyer Zirvesi düzenledi. Zirve, fakültenin ev sahipliğinde, 'İş Dünyası Mezunlardan Ne Bekliyor?' temasıyla gerçekleştirildi.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Esen, etkinliğin öğrencilerin iş dünyasıyla tanışma ve beklentileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı sunacağını belirtti.

İlk oturumda, 'İş Dünyası Mezunlardan Ne Bekliyor?' başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Çelik, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, MOBSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Güray Çalışkan ve SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar, öğrencilere iş dünyasının beklentilerini aktardı.

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Dünyasıyla Buluştu: Kariyer Zirvesi Gerçekleştirildi

Zirvenin ikinci oturumunda, fakültede verilen 'Dış Pazar Araştırması' dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı ödevlerin sunumu gerçekleştirildi. Bu sunumlar, öğrencilere iş dünyasının taleplerine uygun pazar araştırmaları yapabilme becerisi kazandırmayı amaçladı.

Üçüncü oturumda, SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı, geliştirdikleri kariyer modülünün tanıtımını yaptı. Modülün, öğrencilere kariyer planlamalarında yardımcı olmayı hedeflediği belirtildi.

Zirvenin son oturumunda, İnsan Kaynakları Profesyonelleri Derneği (PİKDER) Genel Sekreteri Nurbanu Bektaş, derneğin tanıtımını yaparken, PİKDER Yönetim Kurulu Üyesi Mert Ökçün, 'Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri' başlıklı bir seminer verdi.

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Dünyasıyla Buluştu: Kariyer Zirvesi Gerçekleştirildi

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, iş dünyası ile öğrenciler arasında önemli bir köprü oluşturarak, gelecekteki iş hayatlarına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı.