Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda gerçekleşecek. Bayraktar, gençlerin tarım sektörüne ilgi göstermesi ve bu alanda üretim yapabilmesi için desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Tarım sektöründe genç nüfus oranının azaldığını ve bu durumun önemli nedenlerini araştırdı. Bayraktar, gençlerin arzu ettikleri yaşam standardını elde edememe endişesi, mesleği yeterince itibarlı görmemeleri ve kırsal bölgelerde yaşam şartlarının yetersiz olması gibi nedenlerin gençlerin tarım sektöründen uzaklaşmalarına yol açtığını ifade etti.

Bayraktar Genç Üreticileri Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarına Davet Etti

Bayraktar, genç nüfusun tarım sektöründe kalması için ödemesi kolay, geri ödemeli veya takip edilebilir hibe programları oluşturulması, genç üreticilerin sosyal güvenlik primlerinin desteklenmesi ve kırsal bölgelerde gençlerin fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek koşulların yaratılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tarımın ülke ve insanlık için önemini ve mesleğin değerini anlatan eğitim programlarının gençlere sunulması gerektiğini vurguladı.

Bayraktar Genç Üreticileri Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarına Davet Etti

Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın bu açıdan bir platform olacağını ve genç üreticilere destek olacağını ifade eden Bayraktar, Sakarya'nın daha büyük bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yönde çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.