Hendek'te, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazze'deki 6.000 çocuğun anısını yaşatmak amacıyla öğrenciler ve öğretmenler bir araya gelerek defne fidanları dikti. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte, öğrenciler birlikte fidan dikimi faaliyetine katıldı.

Yaşamını Yitiren Çocuklar Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Gazze'de yaşamını yitiren çocuklara olan duyarlılıkla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, öğrencilere küresel dayanışma ve barış mesajları vermek amacıyla düzenlendi. Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan etkinlikte öğrenciler, bir araya gelerek toprakla buluşturdukları defne fidanlarıyla Gazze'de yaşamını yitiren çocukları anma ve onların anılarına katkıda bulunma fırsatı buldular.

Yaşamını Yitiren Çocuklar Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Okullardaki bu etkinlik, öğrencilere dayanışmanın, birlikte çalışmanın ve barışın önemini anlamalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, çocukların küresel olaylara duyarlı olmalarını teşvik ederek, onlara farkındalık kazandırmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak da nitelendirilebilir. Hendek'teki okullardaki fidan dikimi faaliyeti, öğrenciler arasında empati ve dayanışma duygularını güçlendirme adına anlamlı bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yaşamını Yitiren Çocuklar Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi