SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ve Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov tarafından imzalanan bu protokoller, çeşitli alanlarda eğitim, değişim programları ve Ar-Ge çalışmalarını içermektedir.

Uluslararası İş Birlikleri Artıyor

SUBÜ’den Özbekistan’da Yeni İş Birlikleri

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uluslararası iş birliklerini artırmanın önemli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Özellikle gönül coğrafyasında yer alan üniversitelerle imzalanan bu protokollerin hızlı bir şekilde fayda sağlayacağını ifade etti. Bu iş birliği anlaşmaları sayesinde öğrenci, akademik ve idari personel değişimi, akademik yayınların ve bilgi paylaşımının artırılacağı gibi belirli gelişim alanlarında akademik projelerde iş birliği yapma fırsatlarının da ortaya çıkacağını vurguladı. Ayrıca, çift ana dal programlarının geliştirilmesi, ortak akademik konferanslar, sempozyumlar, seminerler ve kongrelerin düzenlenmesi gibi alanlarda da iş birliği olanakları yaratılacağını belirtti.

Rektör Sarıbıyık, Özbekistan ziyaretleri sırasında verimli görüşmelerin yapıldığını ve başkent Taşkent'teki iki üniversite ile iş birliği protokolleri imzalandığını belirterek bu iş birliklerinin üniversite için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu protokollerin, ortak sorunlara çözüm üretme ve bağları daha da güçlendirme amacı taşıdığını belirtti.