Bir kaç haftadır adeta her kesimden kişinin sosyal medya hesaplarında geçmiş 20 yıllık çeşitli fotoğrafını paylaşarak sürdürdüğü kapanyayla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uyarıda bulundu.

İlçemiz Hendek de bir çok kişi ve yöneticinin katıldığı kampanya sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Dr. ÖMER FATİH SAYAN tarafından konuyu ve katılanların dikkat etmesi gereken birkaç konuda uyarıda bulunuldu.

Bakan Sayan Uyarısında şunlara değindi ;

“Son günlerde popüler olan 20'li yaşlar challenge ve benzeri akımlara karşı vatandaşlarımıza birkaç uyarıda bulunmak istiyorum.  Kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalan bu gibi akımlar, görsel veri işleme alanına zemin hazırlıyor. Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız.

Aynı zamanda farklı uygulamalar ve cihazlardan paylaştığımız parmak izi ve yüz taraması gibi verilerimiz, genetik verilerimizi barındırıyor.  Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda nasıl tutulduğu, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu. Kişisel verilerimiz; bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız.”