SASKİ, Hendek’in içme suyu geleceğini güvence altına alacak yaklaşık 1 milyar liralık altyapı yatırımında saha hazırlıklarını hızlandırdı. Toplam 135 kilometrelik büyük projenin hazırlıkları sürerken, boru sevkiyatlarının başlamasıyla birlikte saha çalışmaları için geri sayım başladı. Kısa sürede başlanacak çalışmaların ardından Hendek genelinde su kayıpları ve basınç sorunlarının azalacağı düşünülüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Hendek'in uzun yıllar boyunca içme suyu ihtiyacını kesintisiz karşılayacak altyapı projesinde saha çalışmalarına start veriyor. Proje kapsamında ilçemizde tam 18 mahallenin altyapısı baştan aşağı yenilenerek güçlü bir dönüşüme girecek.


Hendek'te 18 Mahalleye 35 Kilometrelik Yeni Altyapı Ağı


Yaklaşık 1 milyar liralık dev yatırım çerçevesinde Hendek’te; Akpınar, Başpınar, Bayraktepe, Köprübaşı, Turanlar, Yenimahalle, Akova, Çiftlik, Büyükdere, Rasimpaşa, Sarıdede, Çağlayan, Kemaliye, Mahmutbey, Dereboğazı, Yeşilköy, Nuriye ve Servetiye olmak üzere 18 mahalleye toplam 35 kilometre yeni içme suyu hattı kazandırılacak. Yeni içme suyu hatlarının devreye girmesiyle birlikte, eski şebekelerden kaynaklanan su kayıpları önemli ölçüde azaltılacak. Şebekedeki basınç dengesizlikleri giderilerek abonelere daha sağlıklı ve kesintisiz su ulaştırılacak. Böylece, özellikle yaz aylarında artan tüketim nedeniyle Hendek’te zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve kesinti sorunlarına da çözüm sağlanmış olacak.
Saha sevkiyatlarının başlamasıyla hareketlenen projede, çalışmalar etaplar halinde ilerleyecek ve Hendek’in içme suyu altyapısı yeniden inşa edilecek.

Yeni222