Yarışmaya 261 katılımcının bin 107 fotoğraf ile katıldığı etkinlikte, Sakarya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri objektiflere yansıdı. Jürinin titiz çalışmaları sonucunda belirlenen 39 fotoğraf sanatçısı, 55 ödül ve sergileme alarak başarılı çalışmalarını sergileme fırsatı buldu.

Sakarya'nın Fotoğraf Sanatçıları Ödüllerini Aldı

Başkan Ekrem Yüce, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Sakarya'nın çeşitli güzelliklerini yansıtan eserlere teşekkür etti. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafçıları tebrik eden Başkan Yüce, jürinin seçimindeki titizlikten övgüyle bahsetti.

Sakarya'nın Fotoğraf Sanatçıları Ödüllerini Aldı

Dereceye giren fotoğrafçılara Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından ödüller takdim edildi. Birinci seçilen Nihat Kolunsağ'a 15 bin TL ödül verilirken, ikinci Serkan Özkan 12 bin TL, üçüncü Sezai Özaltın ise 9 bin TL ödül kazandı. Mansiyon ödüllerini alan fotoğrafçılara da 5'er bin TL ödül verildi.

Sakarya'nın Fotoğraf Sanatçıları Ödüllerini Aldı

Ödül kazanan eserler arasında şu isimler ve eserleri yer aldı:

Birincilik: "Uzunçarşı’da Yağmur" - Nihat Kolunsağ
İkincilik: "Ayçiçeği Bisiklet Vadisi" - Serkan Özkan
Üçüncülük: "Acelle Yaylası’nda Vargit Çiçeği" - Sezai Özaltın
Mansiyon ödüllerine layık görülen eserler ve fotoğrafçıları:

Sakarya'nın Fotoğraf Sanatçıları Ödüllerini Aldı

Mansiyon Birincilik: "Kırantepe’de Paraşütçüler" - Emir Tetik
Mansiyon İkincilik: "Karasu Gün Batımı" - Alaattin Şenol
Mansiyon Üçüncülük: "Taraklı’da Kış" - Volkan Karagülleoğlu
Ödül törenine katılan sanatseverler, sergilenen fotoğrafları büyük bir ilgiyle inceledi. Yarışmanın amacı, Sakarya'nın zenginliklerini ve güzelliklerini objektiflerle yakalamak ve sanatseverlerle buluşturarak şehrin tanıtımına katkıda bulunmaktı.