Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yaşayan Sokak" Projesi'nin açılışında konuştu. Donat Sokak'ta başlatılan projeyi tanıtarak, sokakları daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve sosyal yaşamı destekleyen alanlar haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Yüce, çocukların güvenli bir şekilde sokakta oyun oynayabileceği, insanların bir araya gelebileceği bu projeyle şehri daha yaşanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sakarya "Yaşayan Sokak" Projesi nin açılışı yapıldı

Projede şerit genişliklerinin azaltılması, boyama, bitkilendirme ve kent mobilyalarının yerleştirilmesi gibi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Yüce, "Daha yaşanılabilir sokaklar için çalışıyoruz. Yaşayan Sokak Projesi, sokakları arabaların işgal etmediği dönemlere dönüştürmeyi amaçlıyor. Mahalle sakinlerinin kaynaşabileceği, çocukların güvenle oyun oynayabileceği bir sokak inşa ediyoruz. Bu projenin asıl değeri, mahalle sakinlerinin katılımı ve geri bildirimleriyle ortaya çıkacak. Projeyi daha da geliştirip minik çocuklarımız için yeni uygulamalar hayata geçireceğiz. Yaşamın kalbi olacak 'Yaşayan Sokak' projemizin Sakarya'ya ve miniklerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sakarya "Yaşayan Sokak" Projesi nin açılışı yapıldı

Başkan Yüce, ayrıca akıllı şehir uygulamalarına da değinerek, şehrin daha yaşanılabilir ve teknolojik hale gelmesi için çalıştıklarını vurguladı. Akıllı ulaşım sistemlerinden mobil uygulamalara kadar birçok alanda akıllı şehir sistemlerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Sakarya "Yaşayan Sokak" Projesi nin açılışı yapıldı

Açılışa katılan AK Parti Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Murat Kaya da çocukların önemine vurgu yaparak projeyi övdüler ve Başkan Yüce'ye teşekkür ettiler. "Yaşayan Sokak" Projesi ile sokaklar daha sosyal, güvenli ve yaşanabilir hale getirilmeye devam edecek.

Sakarya "Yaşayan Sokak" Projesi nin açılışı yapıldı