Sakarya'da düzenlenen 5. Tarım, Hayvancılık, Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, 190 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. İlk gününden itibaren yoğun ilgi gören fuar, tarımdaki son teknolojik gelişmeleri, çiftlik ekipmanlarını ve genetik alanındaki yenilikleri sergiliyor.

Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldi-5 (1)Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldi-6Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldi-8Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldı

GL Platform Fuarcılık tarafından Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuarın ilk günü, Kadın Çiftçi Yarışması ve Genç Çiftçi Bilgi Yarışması gibi etkinliklere sahne oldu. Kadın çiftçilerin başarıları jüri ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Bu yıl ilk defa düzenlenen Genç Çiftçi Bilgi Yarışması ise gençleri tarıma özendirmeyi hedefliyor.

Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldı

Fındık Randıman Yarışması da fuarın bir diğer önemli etkinliği oldu. Sakarya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yarışmada, 21 üretici 25 kilogramlık ürünleriyle yarıştı. Yarışmada bir üreticinin fındık randımanı 57.78 olarak belirlendi. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, bu sonuçların Sakarya fındığının yüksek kalitesini gösterdiğini belirtti. Türkiye için stratejik öneme sahip olan fındık üretiminde kalitenin ve verimliliğin artırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Rekor Ziyaretçi İle Açıldı

Fuarın resmi açılış töreni ise bugün saat 15.00'te düzenlenecek. Yarışmalarda derece elde edenler, açılış sonrasında açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek.