Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı bölgelerinde yoğun yağışların etkisini sürdürdüğü bir dönemde, dün sabah erken saatlerden itibaren sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Sapanca'da, özellikle dere yatakları ve taşkınların temizliği konusunda görevli olan SASKİ ekipleri, gece boyunca şehrin çeşitli bölgelerinde "sel mesaisi" yaptı. Dere yataklarının taşkın riski taşıdığı bölgelere, iş makineleriyle müdahale edildi.

Ekipler, sel ve taşkın yaşanan bölgelerde teyakkuz halinde bulunarak can kaybını önlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu sayede, bölgede meydana gelen hasar minimum seviyede tutuldu. Sel ve baskınların yaşandığı ilçelerdeki çalışmalar hala devam ediyor. Ekipler, su baskınlarını temizlemekle kalmayıp, yeniden olumsuzlukların yaşanmaması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya dan gece boyu sel mesaisi sürdürüldu-1-1

Kurum tarafından yapılan açıklamada ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda ekiplerin uzun bir süredir tedbir çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekiplerinin, beklentilerin üzerindeki yağışlara karşı hazır olduğu vurgulandı. Önceliklerinin, hiç kimsenin canının zarar görmemesi olduğu ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekiplerinin, 19 Haziran Pazartesi gece saatlerinden bu yana aralıksız bir şekilde sahada çalıştığı, dere yataklarında biriken atıkların taşkınlara neden olmaması için anında müdahalelerde bulunduğu kaydedildi. Vatandaşların yaralarını sarmak ve şehirde oluşan olumsuzlukları gidermek için ekiplerin sürekli çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.