17 AĞUSTOS ANMA TURU HENDEK’TEN BAŞLADI 

Asrın felaketi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 23.yılı nedeniyle Türk Kızılayı tarafından düzenlenen pedal çevirme etkinliği Hendek’ten başladı. Törene katılan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, aynı acıların yaşanmaması adına çalışma içinde olduklarını ifade ederek deprem şehitlerini andı. 

Pedal çevirme etkinliği Hendek’ten başladı.

HENDEK BELEDİYESİ ÖNÜ

 Hendek Belediyesi önünde yapılan pedal çevirme etkinliği başlangıç törenine Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra Türk Kızılayı Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Cevdet Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Hendek Koordinatörü Sami Bağdatlı, Türk Kızılayının diğer İl ve İlçe temsilcileri, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri, çevre illerden gelen bisiklet tutkunları, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı. 

BABAOĞLU: TEDBİRLİ OLMAK ZORUNDAYIZ 

Açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Kızılay yöneticilerine, bisiklet tutkunlarına ve gönüllere teşekkür etti. Babaoğlu, “17 Ağustos büyük acıların yaşadığı, hepimizde derin izler bırakan tarihin adıdır. Afet bir gerçektir. Ancak dönüp geriye bakarsak bunlardan ders almak, o günleri hiç unutmamız gerekir. Kanunlara ve nizamlara uymak zorundayız. Bu manada bizler belediye olarak yapılarla alakalı olarak kararlar alıyoruz. Toplum açısından kurallara uygun davranmadığı sürece maalesef bu acılar yaşanmaya devam edecek. Bu yüzden hepimize, kurumlarımıza, vatandaşlarımızı büyük görevler düşüyor. Bu tür etkinliklerle de farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dua ile anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

KIZILAY HEYETİ 

Daha sonra konuşan Kızılay Sakarya Şube Başkanı Cevdet Koç, “Bugünün anlam ve önemi çok büyük. Asla unutamıyoruz ve unutmamız gerekmektedir. O geceyi hatırlıyor. Biz Kızılay olarak her daim hazırız. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Katkılarından dolayı Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu’na ve herkese teşekkür ediyorum” dedi. Son olarak konuşan Türk Kızılayı Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer ise, “Türkiye olarak afet coğrafyası üzerinde yaşıyoruz. 17 Ağustos gibi unutmamız gereken çok büyük acılarımız var. Benzer acıların yaşanmaması için bugün buradayız ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Afetle ilgili olarak devletimizin tüm kurumları ve Kızılay hazırlık anlamında çalışmalar yapıyor. Afetlerden korkmak değil afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız.Afetsiz günler diliyorum” dedi.

Pedal çevirme etkinliği Hendek’ten başladı.

STARTI VERDİLER 

Konuşmaların sona ermesinin ardından Başkan Turgut Babaoğlu, Afet Yönetimi Genel Müdürü Özer, Şube Başkanı Cevdet Koç ve Kızılay heyeti Sakarya Park'ta tamamlanacak olan pedal çevirme etkinliğinin startını düdük çalarak verdiler. Alınan güvenlik tedbirlerinin eşliğinde bisiklet tutkunları pedal çevirdi.

Haber: Hendek Belediyesi Basın ve Halkla  İlişkiler Bülteni