Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye Ziraat Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma yönelik projelerini anlattı. Başkan Yüce, gençlerin tarım alanındaki önemli rolüne vurgu yaparak, "Sakarya, atılan bu adımlar ve tarımda yetişen gençleriyle dünya markası olacak" dedi.

Programa Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Veysel Ünlü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir de katıldı.

Öğrencileriyle Sakarya'da Sürdürülen Tarım Projelerini Konuştu

Başkan Yüce konuşmasında, tarımın kalkınmanın temel taşı olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma büyük bir öncelik ve azimle yaklaştığını ifade etti. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ve Sakarya Botanik Vadisi gibi projelerle Sakarya'nın tarımda elde ettiği başarıları paylaşan Yüce, özellikle genç nesillerin tarıma olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Yüce, Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında merkeze kazandırılan Tarım Lisesi ile geleceğin tarım sektörüne yön verecek gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca Şili'den getirilen pakong bitkisi projelerini paylaşarak, Sakarya'nın tarım alanında dünya genelinde bir marka olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Öğrencileriyle Sakarya'da Sürdürülen Tarım Projelerini Konuştu

Öğrencilerle yapılan istişareler ve çay sohbetiyle devam eden programda, gençler Sakarya'da hayata geçirilen tarım projeleri hakkında Başkan Yüce ile fikir alışverişinde bulundular ve günün anısına fotoğraflar çektirdiler.