Mahmudiye Deresi Doğa Yürüyüşü, Rekreasyon Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aydın Yılmazer ve Sapanca Gençlik Merkezi'nin desteklediği bir organizasyonla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Genç, Sapanca Gençlik Merkezi Müdürü Ubeydullah Yıldırım ve birçok bölüm öğrencisi katıldı.

Etkinlik sırasında İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı katliam kınandı. Etkinliğe katılanlar, yürüyüşün ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar uzanan tarihi gözden geçirerek Türklerin tarih boyunca birçok devlet kurduğunu ve yıkıldığını ancak asıl önemli olanın, yıkılmayan ve dünya hâkimiyeti ile devlet olma idealini taşıyan bir milletin ülküsü olduğunu vurguladılar.

Öğrenciler doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Cumhuriyetin 100. yılına özel bu etkinliğin, genç nesillere tarihlerini ve miraslarını aktarma idealini taşıdığını belirten katılımcılar, barışçıl bir neslin oluşturulması amacını ön plana çıkardılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, gelecek kuşaklara miras olan tarihi ve milli bilinci yaşatma amacını taşıyor.