Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen konferansa Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Merve Kahraman, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşen Fatma Dursun, İl Göç İdaresi Biriminden Sosyolog Ayça Ceyda Şahin, sosyal çalışmacılar ve Hendek'te ikamet eden mülteci ve göçmenler katıldı.

Kadın Sağlığı ve Hijyen Alışkanlıkları" konulu bir konferans düzenledi.

Konferansta "Kadın Sağlığı ve Hijyen Alışkanlıkları" konusu üzerine sunum gerçekleştiren Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi, Eğitim ve Proje Sorumlusu Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi, kadınların yaşam dönemlerinde karşılaşabilecekleri sağlık sorunları, göçmen kadınlarda ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik etkili sağlık sorunları, aile planlaması hakkında bilgiler, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, meme kanseri, genel hijyen alışkanlıkları, enfeksiyon hastalıkları, aşılama ve bağışıklama, çevre temizliği ve çevreyle ilgili sorumluluk bilinci gibi konuları ele aldı. Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi, sağlık alışkanlıklarının her bireyin kendisi ve toplum için bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak sunumunu tamamladı.

Kadın Sağlığı ve Hijyen Alışkanlıkları" konulu bir konferans düzenledi.

Etkinlik, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti ve katılımcıların çocukları için düzenlenen oyun ve etkinlik salonlarında sosyal çalışmacılar tarafından desteklenen aktivitelere ev sahipliği yaptı. Bu sayede katılımcılar ve çocukları bir arada keyifli zaman geçirerek etkinliğe katkı sağladılar.

Kadın Sağlığı ve Hijyen Alışkanlıkları" konulu bir konferans düzenledi.