Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projede, başvuru sürecinin ilk aşamasında ön protokol ve başvuru belgeleri üzerinde anlaşma sağlandı.

Projeye ilişkin imzaların atıldığı belirtilirken, Hendek Belediye Başkanlığı ve Hayat Arama Kurtarma Derneği liderliğinde yürütülen çalışmanın temel amacı, ilçe sakinlerinin afet ve acil durumlar karşısındaki farkındalıklarını arttırmak olarak belirlendi. Proje özellikle ilçe gençliği ve halkının katılımını hedefleyerek, Hendek'in acil durum ve afetlere hazır bir topluluk olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Hendek'te Sivil Katılım Projesi İçin İmzalar Atıldı

Hendek Meslek Yüksekokulu'nun aktif bir şekilde yer alacağı bu önemli projede, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle güç birliği yapılarak, ilçenin toplumsal dayanıklılığını arttırmayı hedefleyen etkili bir strateji izlenecek. Projenin başarıyla tamamlanması, Hendek'i gelecekteki afet ve acil durumlara karşı daha dirençli ve bilinçli hale getirecek, toplumsal dayanıklılığını güçlendirecek bir adım olacak.

Hendek'te Sivil Katılım Projesi İçin İmzalar Atıldı