Belediye , saski ,sedas ,Telekom ,ağdaş gibi kurumlar hepsi ayrı telden çalmaya devam ettikçe. Yap boz. Belediyeciliği. Bitmez . Basit bir örnek ile .

Bundan 5 sene evvel saski de daire başkanı bir dostum ile bu konular üzerine bir sohbetimizde. Köprübaşı mahallemizdeki asbestli boruların değişimi ile ilgili bir talepte bulunmuştum .

Kendileri de bana  tüm mahalleyi. Bir anda değiştirmem mümkün değil ama. Mahallede  asfalt yapılması planlanan  cadde ve sokakları belediyeden öğren. Önce biz saski olarak o cadde ya da sokağa girip asbestli boruları degiselim aşama. Aşama asfalttan önce değişimi tamamlarız ve. Yeni asfalt yapıldıktan sonra asfalt kesme delme kirma boru patlaması gibi durumlar yasanmaz ve uzun yıllar tertemiz yamasiz eksiz. Asfalta sahip olabilirsiniz. Demişti .

Bu söze istinaden. Bu fikri 5 sene önceki belediye yetkilileri ile paylaştığım da pek umursamadilar  oysa bu önemli bir fırsatı kaçırdık , o daire başkanı dostum. İstanbul'da başka bir kuruma geçiş yaptı ve tekrar ele alınma dı.

Şimdi ise tüm mahalle asbestli borulardan gelen suyu içmekte  ve daha 4 sene önce asvalt yapılan tertemiz cadde baktığımda  yeni kazi yapılan yerler var , yakında o caddemizde yamalı bohçaya dönecektir .

Asfalt milli servettir. Maliyettir yazıktır. Günahtır.

Kurumlar arası uyum bu yüzden elzemdir. Gereklidir .

M.R.S