Bir şehirde vatandaş hakkını aramayı öğrenemezse. Bu düzen değişmez .

Bazı STK Sivil toplum örgütü yöneticilerinin nabzını yokluyorum geneli hayatından memnun görünüyor ne şiş yansın. Ne kebap. Bizim gemimiz yürüsün misali keyifler yerinde maşallah .vizyon. Kimin umurunda , gelişim  kimin umurunda , hak hukuk kimin umurunda . Yeterki menfaatler azalmasin .

Hendek benim hatırladığım dönemler itibari ile 10 bin nüfuslar dan  ortalama 10 kat artarak 85 bin ila 100 bin arasında seyreden bir nüfusa doğru ilerliyor. Sanayinin gelişmesi ile birlikte hızla artmaya da devam edecek .

Bu şehrin sevdalıları yöneticileri  idarecileri , sivil toplum örgütü liderleri başkanları  şehrin gelişimi konusunda. Ne gibi fikirler üretiyorlar yada fikir üretme eğiliminde  bulunuyorlar mi ? Bence Hayir  sebep  ise keyiflerinin. Bozulmasini istemiyorlar diye düşünüyorum .

Eskiden öküz arabası. Vardı.  At arabası vardı , sonra otomobil oldu ve her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte. Modern. Teknolojik araçlar ve sistemler kullanmaya başladık. Gelişim bizi buraya getirdi .

Bir örgütlü bir grup düşünün  yüzlerce belki binlerce varan  mecburi üyesi olan  bunların hepsi potansiyel oy ve lideri. Belirleyen güç taşıyorlar .

Şimdi biri dese ki günümüz şartları  şu yada bu gelişmeleri. Zorunlu hale getiriyor dese  . Homurdanmalar  başlayacak. Çıkar savaşları. Başlayacak. Liderlik tereddute. Girecek. Ama halk rahat edecek. Millet  rahat edecek dese. O üyelerin  menfaatini gözlerini tüm gelişmelere kapatıp birileri savunmak zorunda kalır .siyasi erk de o savunucunun  dolayısı ile onun temsil ettiği kişilerin oy potansiyelini  düşünerek  oda o tarafa yönelir. Ve kaybeden  halk olur. Millet olur . bir kişi bir sebeple paçasından  yakalanmış ise de. O paçadan tutanın tavsiyelerine direktiflerine. Uymak zorundadır. Borç alan buyruk alır misali .


Dolayısı. İle liderlerler ne üyelerinin keyfinin bozulmasını isterler nede kendi keyiflerinin bozulmasını isterler . Onların. Keyfi huzuru için. 85 bin HENDEK HALKİ BİRCOK 
KONUDA. EZİYET CEKMEYE MAHKUMDUR .
YA HENDEK HALKİ BAZİ KONULARDA HAK ARAMAYİ OGRENECEK. 
YADA YÖNETİLMEYE  DİKTA EDİLMEYE  BOYUN EĞMEYE MAHKUMİYETE. 
RAZİ OLACAKTİR .
Ramazan Sürekçioğlu.
( Hendeği Seven Vatandaş ) 
01 Ağustos 2022